Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2016 13:32 - Да си различен-привилегия или наказание
Автор: yoanna98 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1954 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.08.2016 14:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              Да си различен-привилегия или наказание
   Повечето хора изпитват страх да покажат истинската си същност, защото не искат да бъдат отхвърлени от обществото. Страхуват се, че са различни от другите. Нямат същите възгледи за живота или се държат по особен начин. Да си различен е едно предизвикателство за личността. Различните не могат да бъдат прикрити, дори и да се опитват да се скрият от света. Всеки човек е уникален сам по себе си. Това ни прави специални, дори да не го осъзнаваме. Да си различен е привилегия, защото различните успяват, вървят напред, борят се и доказват себе си. Има и такива обаче, които се страхуват, защото не могат да понесат ударите на другите, подигравките и нападките им.
   Различните още в детска възраст започват да осъзнават жестоката реалност на заобикалящия ги свят. Запознават се с подигравките на връстниците си. Биват наричани с прякори, които ги нагрубяват. Чувстват се отхвърлени, недооценени. Смятат, че трябва да се променят, за да се впишат в общоприетите норми на обществото. Не осъзнават, че да бъдеш различен има и своите плюсове. Това, че виждаш света по по-различен начин, вършиш налудничави неща или пък външността ти е странна значи, че изразяваш себе си. Да бъдеш себе си е много по-важно от това да си като другите. Когато си с масата от хора мисленето ти се ограничава. Слушаш мнението на другите и се съгласяваш с него. Тогава обаче не си себе си. Прикриваш това, което притежаваш. Когато си с другите нямаш развитие на личността. Страхуваш се да разкриеш потенциала си. Страх те е да не бъдеш отритнат от групата. Защо да бъдеш с някого, когато не си самия себе си?
   Да бъдеш различен е и привилегия, и наказание. В зависимост от това дали ще успееш да се пребориш с нападките на обществото или ще се примириш и ще се опиташ да се слееш с тълпата.
   За онези, които всеки ден биват нагрубявани и тормозени, е наказание. Психиката им се руши с всеки изминал ден и те не знаят какво да направят. Накрая избират да се променят, следвайки другите. Да станат като тях, да се слеят с групата. Да бъдат роби на останалите, за да не им се присмиват. До къде стигат те? Когато се слееш с тълпата, шансът ти да просперираш и да развиеш себе си е минимален.
   За тези, които въпреки ударите на обществото, са успели да се изправят на крака-да си различен е привилегия. Те са осъзнали, че са уникални и трябва да бъдат себе си, въпреки всичко. Успели са да се преборят, да бъдат горди, защото не са като другите. А са по-добри от тях. Справили са се с масата ограничени хора. Приели са себе си и са се заобичали такива, каквито са.
   Аз също съм различна и преминах през двата етапа-смятах го за най-голямото наказание, но сега за мен е привилегия да бъда себе си. Страхът, нападките, подигравките-всичко остана в миналото. Доказах, че мога да се преборя със себе си, да преборя злите хора около мен. Осъзнах, че да бъдеш себе си и да знаеш, че няма друг човек като теб е нещо страхотно. Преживях едно израстване, в което се заобичах с всичките си недостатъци. Тогава разбрах, че има хора до мен, които ме обичат и ще ме обичат такава, каквато съм.
   Да бъдеш различен е най-голямата награда, защото по този начин ти се научаваш да се бориш, да вярваш в доброто. Накрая виждаш само едно нещо-пътят, който е пред теб. Виждаш целите и мечтите си и няма нещо, което може да те спре по пътя към успеха.
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yoanna98
Категория: Други
Прочетен: 86445
Постинги: 40
Коментари: 22
Гласове: 122
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031