Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2016 09:31 - Свободата да бъдеш себе си
Автор: yoanna98 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2301 Коментари: 0 Гласове:
2



    Всеки човек е роден свободен-да изразява себе си, да прави избор за това какъв живот иска да живее. Често, обаче, хората се скриват зад маски, прикриват чувствата си, не разкриват истинските си лица, просто защото ги е страх. Страх ги е да покажат истината, защото не всички биха ги харесали. Тогава се чувстват недооценени и отхвърлени от обществото. Затова те, в стремежа да се впишат сред тълпата, се представят за някого, когото не са. 
  На всеки един от нас се е случвало да се държим по начин, който много се отдалечава от същността ни. Да се обличаме с дрехи по модата, за да бъдем харесвани или пък да сменим прическата си, просто защото някой е казал, че тя е демоде. Начинът, по който се влияем от света около нас ни ограничава. Това не ни прави свободни да бъдем себе си, а по-скоро да сме роби на мнението на другите.
  Да бъдеш себе си е доста трудно постижимо, защото обществото, в което живеем днес е от онези, които се отнасят с презрение към различните. Момичето, боядисало косата си в ярък цвят просто за да изрази себе си, е отхвърлено и подигравано. Ами онези, които ги е страх да изразят мнението си, за да не ги сметнат за глупави или да им се присмеят. Те просто мълчат и се съгласяват с мнението на другите. Казват "Да!" без да го искат, срамуват се да се опълчат на оковите на обществото и да покажат своите таланти, мисли, възможности.
  Различните в това общество биват наричани аутсайдери. Те не са като другите. Не мислят като тях, не действат като тях, но са ценни точно поради различието си. Често се опитват да се прикрият зад маски, но винаги се издават. Те са като черно сред бяло, като светлина сред тъмнината. 
  Самата аз съм различна и се страхувах да покажа на хората това, което притежавам. Все повече и повече, обаче, разбирам, че има и такива, които обичат истинското ми лице и ме карат да се чувствам специална. Въпреки мнението на другите, осъзнах, че различното ни прави уникални като личности. Все пак не можем да бъдем харесвани от всички. Трябва просто да преодолеем страха, да се опълчим срещу оковите на обществото. Само тогава ще бъдем самите себе си, в целият си блясък, с всичките си недостатъци.
 Да бъдеш себе си не е недостижимо. Трябва само да си заобиколен от хора, които те обичат такъв какъвто си, без да се опитват да променят същността ти. Тогава човек се чувства свободен да бъде това, което е наистина, а не да бъде роб на другите...

Уини Харлоу-модел


image


Тес Холидей-модел

image


image

image



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yoanna98
Категория: Други
Прочетен: 86718
Постинги: 40
Коментари: 22
Гласове: 122
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930