Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2016 16:02 - Моят Ад и Рай-есе
Автор: yoanna98 Категория: Изкуство   
Прочетен: 4427 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2016 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Моят Ад и Рай 



   Повечето хора смятат, че Адът и Раят са винаги след смъртта, след като човекът напусне този свят. Но за мен те са точно тук и сега. Когато мислим добро, радваме се на малките неща от живота, смеем се и сме щастливи-това е Раят. Когато злословим за другите и мислим само негативни неща, как да навредим на някого-то тогава това е Адът.

  Адът и Раят са в ума и съзнанието ни. В зависимост от това какви са мислите ни, такива са и действията ни, които могат да ни накарат да се почувстваме или в Рая, или в адския огън. Всичко е в ума и нагласата ни. Ако ние завиждаме, правим злини и се радваме на нещастието на другите, то тогава ние сме в Ада. Мислите ни, ни отвеждат там. Когато обичаме и сме обичани от семейство, приятели и любимия, то тогава ние сме щастливи и спокойно можем да кажем-това е Раят.

  Хората смятат, че Раят е пълен с богатства, с големи дворци, храна в изобилие и всички материални облаги. Не! Раят е всичко онова на земята, което ни кара да се чувстваме истински щастливи и удовлетворени от това, което ни се предлага тук и сега. Влюбеният човек е щастлив. Той намира щастието си в усмивката на любимия, в туптящото му сърце, в прегръдките му. Когато погледнем двама влюбени, всеки човек би казал-те сякаш са в Рая, защото се радват на моментите си заедно.

  Когато правиш добро, то ти се връща след време. Същото е и когато правиш злини, те винаги се връщат при теб. Каквото посееш, това ще пожънеш. Ако посееш злини, интриги, те непременно ще се върнат при теб. Тогава ще се питаш:Защо това се случва на мен? Но няма да се замислиш, че причината за нещастията се крие точно в теб и твоят начин на мислене. Тогава ще се почувстваш сякаш си в Ада.

  Всеки човек има моменти, в които чувства безпокойство, чувства се нещастен и самотен. Той трябва да открие онези неща, които го правят щастлив-семейството му, приятелите, нещата, които не можем да купим с пари. Тогава, виждайки любовта около себе си, ще се освободи от тези свои негативни мисли и ще се радва на това, което има в живота си. Ще почувства Раят и блаженството.

  Моят Ад и Рай не е едно пространство, където или има богатства, или си в адския огън. Те са тук и сега. Зависят от нашите мисли, чувства и действия и се ръководят изцяло от нас самите. Просто трябва да проумеем, че ако искаме да бъдем в Рая на земята, то трябва просто да се радваме на това, което имаме в момента.


image



Тагове:   философия,   Есе,   рай,   ад,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yoanna98
Категория: Други
Прочетен: 87565
Постинги: 40
Коментари: 22
Гласове: 122
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930