Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 10:02 - Туземни герои почти успяха да пленят австралийската премиерка
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 1297 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.01.2012 13:46


В смела атака, каквато се надяваме да видим в много страни тази година като продължение на арабската пролет, група протестиращи аборигени обсадили австралийския министър-председател Джулия Гилърд и опозиционния лидер Тони Абът в скъп  ресторант за най-богатите 1% в столицата Канбера. 

Имало опасност Тони Абът и Джулия Галърд да бъдат разкъсани, но пазвантите на политиците успели да ги имъкнат невредими. Повод за гнева на туземните жители на Австралия станало желанието на лидера на дясната опозиция Тони Абът да разруши  "палатковия парламент" (наричан от бг медиите лагер), построен преди 40 години в знак на протест срещу  двата века на брутална бяла колонизация.

Статута  на палатката, както и на първата българска дама, не е уреден със закон и има за цел да  представлява политическите права на австралийските аборигени. Тя е издигната от група активисти и се намират на тревната площ пред стария австралийски парламент.

Австралийско радио твърди, че  от офиса на Галърд  към  аборигените  е изтекла информацията за местонахожедението на двамата политици. 

Първоначално във фейсбука на палатковия парламент предложили да върнат изгубената в калабалъка обувка Джулия Гилърд срещу отнетата от европейците земя. Но в края на краищата обувката ще бъде предложена на търг в Ибей.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9807622
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094