Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2016 12:30 - Грешката на родителя
Автор: yoanna98 Категория: Други   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
1



   Родителите често правят грешки в отношенията си към децата. В стремежа си да бъдат перфектни и децата им да бъдат първи, те съсипват психиката им. 
   Децата често правят грешки, защото докато порастват няма как да вършат само правилните неща. Грешката е вид опит, след нея знаеш кое трябва да правиш и кое не. Един път сторена, си взимаш поука от нея и се стремиш да не я повториш, защото знаеш последствията от нея. Защо обаче родителите вместо да подкрепят детето в този момент, те го съдят, обиждат и наказват? Така то се отдалечава от тях и започва да крие грешките си. Опитва се да оправи само нещата, но често става по-зле. Защо родителите не подкрепят детето си? Нима те са безгрешни и никога не са правили неща, които не трябва? 
   Децата често се измъчват от това, че родителите им не им прощават за грешката, а им я натякват с всеки изминал ден. Знаете ли какво чувства вашето дете, когато бива наказвано от собствения си баща? Бащата е много важна фигура в едно семейство. Особено за сина си. Той е човек за пример, синовете искат да приличат на него. Когато обаче бащата нагруби сина си, той се чувства недооценен и объркан. Детето смята, че щом баща му мисли, че грешката му е непоправима, то наистина това е така. Всъщност обаче най-голямата грешка не е на самото дете, а на бащата, който отказва да помогне на сина си и по този начин го кара да се чувства маловажен.
   Ако още от малко момчето е нахоквано от баща си, защото се е сбило или е счупило някаква вещ, то започва да изпитва страх от родителя и когато стане нещо неволно, бащата е ядосан и детето изпитва страх от това, че е отхвърлено. Защо това е така? Защо реакцията към едно малко същество трябва да бъде непременно лоша, заради грешката му? Децата, израстнали със страх към родителя, често са с разбита психика, чувствайки се ненужни, страхуващи се от промени в живота, просто защото не искат да грешат. Знаят последствията от грешката-караници и, в повечето случаи, насилие....
   Нека родителите, които четат това се замислят дали отново ще нахокват детето си, че е счупило някаква вещ или е ударило някого. Това не е правилно, да, но да се скараш на детето си дотолкова, че то да се страхува от теб-това също е грешно. Преди да се карате на децата си, заради грешките им, първо помислете за грешките, които вие правите спрямо тях. 

image

image


Тагове:   дете,   родител,   страх,   грешка,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yoanna98
Категория: Други
Прочетен: 86732
Постинги: 40
Коментари: 22
Гласове: 122
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930